opperdoes

Vlakbij Medemblik ligt Opperdoes. Het is een prachtig dorpje, met oude stolpboerderijen en veel sloten met bruggetjes. Het wordt ook wel ‘Klein Giethoorn’ genoemd.

Op ongeveer 10 minuten lopen van tramstation Opperdoes en 10 minuten fietsen van tramstation Medemblik vind je Pannenkoekenstation en Imkerij de Bijenstal. Voor kinderen is er een speurtocht vanaf het station: samen met Tjoek Pannenkoek op zoek naar pannenkoekenstation De Bijenstal. Bij het Pannenkoekenstation mag je je eigen pannenkoek samenstellen. Smullen maar! Bij mooi weer kun je lekker buiten zitten. Er is ook een leuke speeltuin.

Bij de imkerij beleef je niet alleen het leven van de honingbij, maar kun je ook een workshop insecten eten volgen. Op het menu staan onder andere meelwormen en sprinkhanen! Ook kun je een fluisterbootje huren en een speciaal uitgestippelde vaarroute volgen. In het winkeltje koop je verse honing en honingproducten. Wie helemaal de smaak te pakken heeft, kan zelfs blijven overnachten in een appartement of trekkershut (reserveren noodzakelijk).

Het is mogelijk om in Opperdoes een dorpswandeling te maken, meer informatie kunt u aanvragen via: info@stoomtram.nl

Previous
Next

Ontdek meer