Word donateur

Word vriend van de Museumstoomtram!
Genoten van de Spannendste Tijdreis? Heb je je verwonderd over de vele ambachten die nodig zijn om de tram te laten rijden en de bijzondere techniek van onze stoomlocomotieven? Zal de sfeer in ons levende museum je bijblijven?

Spreekt het actieve behoud van erfgoed je aan dan is een donateurschap van de Museumstoomtram beslist iets voor jou.

Dankzij de aanhoudende steun van veel particulieren, bedrijven en de gemeenten Hoorn en Medemblik kan de Museumstoomtram een bloeiend museum blijven met een rijke collectie. Omdat het museum een culturele ANBI is, biedt het doen van een schenking aantrekkelijke fiscale voordelen. Wil je ons steunen? Word donateur of doe een belastingvrije schenking.

Al vanaf € 10,00 per jaar!
Vanaf een bedrag van € 10,00 per jaar ben je donateur van de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik en steun je de ontwikkeling van ons landelijke en levende stoomtrammuseum. In ruil voor je donatie ontvang je drie keer per jaar het tijdschrift ‘De Stoomtram’. Hierin lees je over alle wetenswaardigheden uit het museum en over de stoomtramgeschiedenis. De jaarlijkse Donateursdag in een unieke bijeenkomst speciaal voor onze vrienden waarin we ingaan op de achtergronden van het collectiebeleid in ons museum en een kijkje achter de schermen bieden. Bij een donatie van meer dan € 25,- bieden we een gratis retourrit met de stoomtram.

Direct bijdragen aan het levende museum
Wilt u een donatie doen of bijvoorbeeld een periodieke schenking? Neem dan contact op via info@stoomtram.nl of bel 0229 – 255 255. Direct een gift overmaken kan natuurlijk ook. Maak de bijdrage over op IBAN NL89 INGB 0003 8208 00 ten name van Stichting Beheer Museumstoomtram te Hoorn o.v.v. ‘nieuwe donateur’. Vermeld hierbij ook het adres.

 

Schenken aan een culturele ANBI biedt belastingvoordeel
Binnen de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik zijn de Stichting Beheer Museumstoomtram en de Stichting Beheer Spoorlijn door de Belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), onder nummer 807204377. Beide stichtingen zijn culturele ANBI’s. Over alle erfenissen en schenkingen aan een ANBI gedaan, zijn geen successie- of schenkingsrechten verschuldigd. Een particulier of bedrijf kan – onder bepaalde voorwaarden – giften van de inkomsten- of vennootschapsbelasting aftrekken. Meer informatie hierover vind je op www.belastingdienst.nl.

Genootschap Ooievaar
Donateurs die een extra bijdrage willen doen in grote restauratieprojecten kunnen toetreden tot het ‘Genootschap Ooievaar’.