Word donateur

Steun de Museumstoomtram!
Dankzij de aanhoudende steun van veel particulieren, bedrijven en de gemeenten Hoorn en Medemblik kan de Museumstoomtram een bloeiend museum blijven met een rijke collectie. Omdat het museum een culturele ANBI is, biedt het doen van een schenking aantrekkelijke fiscale voordelen. Wil je ons steunen? Word donateur of doe een belastingvrije schenking.

Word donateur, ontvang tijdschrift De Stoomtram en praat mee over ons beleid
Vanaf een bedrag van € 10,00 per jaar ben je donateur van de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik en steun je de ontwikkeling van ons landelijke en levende stoomtrammuseum. In ruil voor je donatie ontvang je drie keer per jaar het tijdschrift ‘De Stoomtram’. Hierin lees je over alle wetenswaardigheden uit het museum en over de stoomtramgeschiedenis. De jaarlijkse Donateursvergadering op de zaterdag voor Pasen biedt je de mogelijkheid om mee te praten over het te voeren beleid. Doneer je meer dan € 25,-? Dan mag je gratis een mooie retourrit met de stoomtram maken.

Direct geld overmaken
Wilt u een donatie doen? Neem dan contact op via info@stoomtram.nl of bel 0229 – 255 255. Direct geld overmaken kan natuurlijk ook. Maak dan je bijdrage over op IBAN NL89 INGB 0003 8208 00 ten name van Stichting Beheer Museumstoomtram te Hoorn o.v.v. ‘nieuwe donateur’. Vermeld hierbij ook je adres.

Schenken aan een culturele ANBI biedt belastingvoordeel
Binnen de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik zijn de Stichting Beheer Museumstoomtram en de Stichting Beheer Spoorlijn door de Belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), onder nummer 807204377. Beide stichtingen zijn culturele ANBI’s. Over alle erfenissen en schenkingen aan een ANBI gedaan, zijn geen successie- of schenkingsrechten verschuldigd. Een particulier of bedrijf kan – onder bepaalde voorwaarden – giften van de inkomsten- of vennootschapsbelasting aftrekken. Meer informatie hierover vind je op www.belastingdienst.nl.

Genootschap Ooievaar
Donateurs die een extra bijdrage willen doen in grote restauratieprojecten kunnen toetreden tot het ‘Genootschap Ooievaar’.