Seintoestel Twisk

In het kantoor van de stationschef bevindt zich een bloktoestel van het type Siemens & Halske 1875. Sinds 2010 beschikt Twisk, als onderdeel van de ‘Authentieke Mijl’ over een werkende telegraafverbinding met Opperdoes. Deze installatie wordt op bepaalde dagen voor demonstratie-doeleinden gebruikt.

Lees verder…


Het perron is voorzien van een seinklok, die vanuit Opperdoes wordt bediend om de komst van een trein aan te kondigen. Deze klok wordt ook gebruikt om vertrekkende treinen richting Opperdoes aan te kondigen. Aan de muur van het stationsgebouw, naast de deur naar het chefskantoor, is een seinklok bevestigd die ter plaatse het vertrek van treinen richting Hoorn aankondigt.

Het zijspoor te Twisk is beveiligd met een stopblok, waarvan de sleutel door de stationschef Opperdoes kan worden vrijgegeven. De sleutel bevindt zich in een kastje te Twisk dat met een elektrisch slot is beveiligd; ontgrendeling geschiedt elektrisch vanuit Opperdoes. Daarmee komt dan tevens een sleutel vrij voor wissel A, dat toegang geeft tot het zijspoor.

Previous
Next

ontdek meer