Stoomtram en fiets

Kom op stoom! Ontdek West-Friesland per fiets en historische stoomtram! Neem je fiets mee naar het Stoomtrammuseum in Hoorn, zet hem in de speciale fietswagon en ga op reis.

Wissel je reis in de stoomtram af met prachtige fietstochten door het Recreatieschap en geniet volop van de landelijke omgeving. Stolpboerderijen, statige gebouwen, eeuwenoude stadjes en een prachtig landschap kenmerken West-Friesland. Kom cultuur snuiven, ontdekken en beleven. Ontspan in de stoomtram en kom op stoom op de fiets. Inspanning en ontspanning voor liefhebbers van fietstochten, geschiedenis en een landelijke omgeving. De fietsroutes horen bij het ruim 1300 kilometer tellende fietsroutenetwerk van Recreatieschap West-Friesland.

Programma
Reis met de stoomtram van Hoorn – Medemblik
Plaats je fiets in de historische fietswagon en maak je klaar voor een rit met de stoomtram van Hoorn naar Medemblik. Onderweg geniet je van het uitzicht en geef je je benen nog even rust voor de fietstocht begint. Tip: kom ruim voordat de tram vertrekt. Zo heb je in Hoorn de rust en tijd om het museumterrein te bezoeken, de locomotieven te bewonderen en de tentoonstelling te bezichtigen.

Fietstocht van Medemblik naar Hoorn
Vanuit Medemblik trap je in 37 kilometer terug naar Hoorn. Deze prachtige fietstocht leidt door het Westfriese landschap, langs stolpboerderijen, historische stadjes en statige gebouwen. Verwen jezelf onderweg met een hapje of drankje in een van de vele restaurants en grand cafés. Via de fietsknooppuntenplanner: https://www.anwb.nl/fietsroutes/fietsknooppuntenplanner is de route te plannen. 

Kortere fietstocht
Een kortere fietstocht maken kan ook. Stap daarvoor uit bij station Twisk en fiets in 26 kilometer terug naar Hoorn.

Tarieven
Het arrangement ‘Kom op stoom!’ is inclusief stoomtramrit, fietsvervoer en fietsroute.

  • Volwassene: € 16,80
  • Kind 4-12 jaar: € 13,25
  • Peuter t/m 3 jaar: € 3,50
  • Museumkaart: € 3,50
  • BGL VIP-kaart: € 3,50

Groepen vanaf 12 personen reizen met korting. Hiervoor moet je reserveren. Dit doe je via info@stoomtram.nl Liever bellen? Dat kan ook: tel. 0229-255 255.

Fiets huren
Wil je liever ter plekke een fiets huren? Dat kan bij NS-station Hoorn.
Het tarief is € 7,50 (volwassene) 

Aanvullende reisinformatie

  • Reis met onze historische locomotieven en rijtuigen door het Westfriese landschap tussen Hoorn en Medemblik. Bekijk hier door welke stoomtram de tram wordt getrokken.
  • De stoomtrams stoppen op de historische stations Wognum, Nibbixwoud, Twisk, Opperdoes en Medemblik langs de spoorlijn uit 1887.
  • Vaar met museumschip ‘Friesland’ uit 1956 over het IJsselmeer tussen Enkhuizen en Medemblik. (Reistip 1 en 2)
  • Ontdek op het museumterrein in Hoorn alles over stoomtrams in Nederland in het tramstation, het seinhuis, tentoonstelling De Tijdlijn en bewonder de locomotieven en rijtuigen in het Bello Atelier.
Previous
Next