Arrangement West-Friesland 3-in-1

Maximaal 50 personen per dag. 

Ontdek de historische driehoek tijdens dit compleet verzorgde, dagvullende groepsarrangement vanaf 15 personen. Je reist per tram en boot. 

Bezoek aan Museumterrein Hoorn
Jullie starten in Hoorn. Het museum, de werkplaats, de winkel en de restauratie zijn geopend vanaf een uur voor het vertrek van de tram om 10.40 uur. Kom je ruim op tijd, dan heb je rustig de tijd om het museumterrein te bezoeken. Bewonder de oude locomotieven, bekijk het seinhuis en steek wat op van tentoonstelling De Tijdlijn over de geschiedenis van de stoomtram. In het Bello Atelier zie je onder andere hoe de rijtuigen van Bello worden gerestaureerd. Kinderen mee? Zij starten hier met de Stoomsafari.

Stoomtram van Hoorn naar Medemblik
De stoomtram vertrekt om 10.40 uur. Stap in, ga lekker zitten en geniet van de historische route. Je rijdt door het Westfriese landschap naar Medemblik over de spoorweg uit 1887. Tijdens de rit kom je langs de karakteristieke stationsgebouwen van Wognum, Twisk en Opperdoes. Ondertussen krijg je een kopje koffie of thee met appelgebak. Smullen! In Medemblik heb je ruim een uur de tijd om het historische centrum te ontdekken, voordat de boot vertrekt.

Boot van Medemblik naar Enkhuizen
Museumschip Friesland vertrekt om 13.20 uur naar Enkhuizen. Terwijl je over het IJsselmeer vaart, geniet je van een Westfriese broodmaaltijd met verse broodsoorten, smeuïge Westfriese krentenmik, heerlijke vleeswaren, kaas, zoet beleg, roomboter, koffie en thee. Op het bovendek kun je genieten van eindeloze vergezichten over de voormalige Zuiderzee.

Bezoek aan het Zuiderzeemuseum
Om 14.35 uur meer je aan bij het Zuiderzeemuseum. Ontdek en beleef hier hoe mensen vroeger rondom de Zuiderzee woonden. Help mee met oude ambachten, wandel over de klinkerstraatjes en ontmoet de inwoners. Dwalen, genieten en cultuur snuiven kan tot 17.00 uur. De bootjes van het Zuiderzeemuseum brengen je naar het NS-station in Enkhuizen.

Lees verder…

Dienstregeling
De tram vertrekt altijd om 10.40 uur. Bekijk de meest actuele dienstregeling in onze reisplanner.

Tarieven
Per persoon, vanaf 15 personen, inclusief koffie, thee en appelgebak in de stoomtram en Westfriese broodmaaltijd op de boot:
Volwassene € 60,75
Kind (4-12 jaar) € 54,05

De NS treinreis van Enkhuizen naar Hoorn is niet inbegrepen.
Je kunt een NS-treinkaartje via www.ns.nl 

Beleef meer!
Je kunt dit arrangement uitbreiden naar wens, bijvoorbeeld met een extra museumbezoek of een stadswandeling met gids door Medemblik of Hoorn. Kijk hier voor meer leuke tips op de route.

Reserveren
Voor dit arrangement moet je reserveren. Dit doe je via info@stoomtram.nl. Liever bellen? Dat kan ook, bel dan 0229-255 255. Je kunt dit arrangement reserveren op iedere dag waarop de stoomtram rijdt. Bekijk hiervoor de dienstregeling.

Klik Hier
Previous slide
Next slide