Ontdek Westfriesland Arrangement

Dagelijks 20 juli – 25 augustus – Start en einde dagtocht in Enkhuizen

Deze zomer bieden we de dagtocht door de Historische Driehoek Enkhuizen-Medemblik-Hoorn met boot en stoomtram aan in een nieuw en compleet arrangement met vele extra’s. Ontdek onderweg het mooiste dat Westfriesland te bieden heeft! Dit arrangement is inclusief een proeverij in de stad Medemblik en een enkele reis met NS terug naar Enkhuizen, waar u uw rondreis bent begonnen. En dat alles voor een aantrekkelijke prijs.

Uw Tijdreis brengt u langs de drie parels aan het IJsselmeer. U begint en eindigt uw reis in de historische havenstad Enkhuizen. In Enkhuizen stapt u aan boord van de Veerboot Friesland. Vroeger voer ze tussen Harlingen en Terschelling. Vandaag gaat de reis op het grote schip naar de oudste stad van Westfriesland: Medemblik. Daar aangekomen heeft u ruim twee uur de tijd om de stad te verkennen tijdens een heerlijke proeverij op diverse locaties. U kunt vier streekproducten proeven en kiezen uit totaal acht locaties vermeld in de Proef Medemblik brochure. Let op: op zondag zijn enkele locaties gesloten!

Vervolgens reist u per stoomtram van Medemblik naar Hoorn. Een reisbelevenis in een van de mooiste houten stoomtramrijtuigen, die dateren uit het begin van de Twintigste Eeuw.

In Hoorn kunt u een bezoek brengen aan het museumterrein op het tramstation, of de stad Hoorn verkennen. Naast het Tramstation bevindt zich het NS-station. Hier vandaan vertrekt ieder half uur de NS-trein voor een korte rit terug naar Enkhuizen, daar waar u begonnen bent. Ook deze NS-treinreis van Hoorn naar Enkhuizen is bij het arrangement inbegrepen, zodat uw reis door de Historische Driehoek helemaal compleet is!