Tijdreis naar de IJzeren Eeuw

De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik viert de herfstvakantie met een uitgebreid programma. De week wordt afgesloten met het spectaculaire IJzeren Eeuw Weekend.

IJzeren Eeuw Weekend
Een waar spektakel belooft het IJzeren Eeuw Weekend te worden dat de Museumstoomtram op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 oktober organiseert tussen Hoorn, Medemblik en Enkhuizen. Vanuit diverse plekken in het land keren historische treinen die hier vroeger reden voor één keer terug naar Westfriesland. Met elektrisch treinstel NS 273 uit 1952 van het Spoorwegmuseum kan dagelijks vier keer worden gereisd over de hoofdspoorbaan tussen Hoorn en Enkhuizen in aansluiting op stoomtram en boot. Diesellocomotief NS 2454 rijdt met een speciale goederentrein met reizigersaccommodatie tussen Hoorn en Medemblik. De Museumstoomtram zelf levert nog een ‘historische verrassing’.

De steden in de Historische Driehoek werden vanaf 1882 aangesloten op het spoor. Na de Gouden Eeuw zorgde de IJzeren Eeuw vanaf dat moment voor een grote ontwikkeling in de streek. Je kunt het meebeleven tijdens het IJzeren Eeuw Weekend, het langste reisevenement van Nederland!

Download de dienstregeling 

Herfstvakantie
De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik viert de herfstvakantie met een uitgebreid programma. De week wordt afgesloten met het spectaculaire IJzeren Eeuw Weekend.

Vanaf 19 tot en met 27 oktober rijden er extra stoomtrams tussen Hoorn en Medemblik, getrokken door de beroemde Bello uit 1914 of een van de andere echte historische stoomlocomotieven. In deze periode kun je ook dagelijks verder reizen met de grote historische veerboot Friesland tussen Enkhuizen en Medemblik. Tijdens de speurtocht Stoomsafari kun je het kolenvuur bekijken in de locomotief, de goederen inladen op het tramstation van Wognum en alles ontdekken over het reizen per stoomtram.

Previous
Next