Tijdreis naar de IJzeren Eeuw

De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik viert de herfstvakantie met een uitgebreid programma. De week wordt afgesloten met het spectaculaire IJzeren Eeuw Weekend.

Vanaf 20 tot en met 27 oktober rijden er extra stoomtrams tussen Hoorn en Medemblik, getrokken door de beroemde Bello uit 1914 of een van de andere echte historische stoomlocomotieven. In deze periode kun je ook dagelijks verder reizen met de grote historische veerboot Friesland tussen Enkhuizen en Medemblik. Tijdens de speurtocht Stoomsafari kun je het kolenvuur bekijken in de locomotief, de goederen inladen op het tramstation van Wognum en alles ontdekken over het reizen per stoomtram.

Lees verder…


IJzeren Eeuw Weekend
Een waar spektakel belooft het IJzeren Eeuw Weekend te worden dat de Museumstoomtram op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 oktober organiseert. Vanuit diverse plekken in het land komen historische treinen die hier vroeger reden naar West-Friesland. Een historische elektrische trein en een historische diesellocomotief zullen opnieuw in actie te komen tussen Hoorn, Medemblik en Enkhuizen en de Museumstoomtram zelf levert nog een ‘historische verrassing’.
De steden in de Historische Driehoek werden vanaf 1882 aangesloten op het spoor. Na de Gouden Eeuw zorgde de IJzeren Eeuw vanaf dat moment voor een grote ontwikkeling in de streek. Je kunt het meebeleven tijdens het langste vervoersevenement van Nederland!