1922-2022 Loc 26 wordt 100 jaar!

Stoomtramlocomotief 26 wordt dit jaar 100 jaar! In 1922 is ze gebouwd voor de Limburgsche Tramweg-Maatschappij. In het begin vervoert ze goederen en reizigers van Roermond naar Sittard. Later tussen Maastricht en Vaals.
Rijden! Daar is ze voor gebouwd en dat is ook hoe we haar het liefste zien in ons museum. Wist je dat loc 26 al vele jaren de kilometerkampioen is onder de stoomlocomotieven in Nederland? Grote kans dus dat loc 26 de tram trekt waarin jij meereist. Vergeet onderweg niet een kijkje te nemen bij het kolenvuur. Voor het retourtje van 40 kilometer naar Medemblik heeft ze wel 500 kilo kolen en 4000 liter water nodig! De stoker en de machinist kunnen je er nog veel meer over vertellen tijdens jouw reis.

Verjaardagsfeest
Op 17 & 18 september vieren we vanaf 11.00 tot 16.00 uur de verjaardag van loc 26 op tramstation Hoorn. Vind in de maand augustus een van de vijftig Gouden Tramkaartjes tijdens je Spannendste Tijdreis bij de Museumstoomtram! Hiermee kun je als VIP-gast bij het feest aanwezig te zijn. 

Cadeau
Bij een verjaardag hoort natuurlijk een cadeau. We willen loc 26 iets geven dat haar nog specialer maakt. Wil jij de Museumstoomtram helpen met het cadeau en met het bewaren van de stoomtramgeschiedenis? Word donateur! 

Stoker & Stationschef
De stoker, de conducteur en de stationschef. Allemaal zorgen ze ervoor dat jij de Spannendste Tijdreis kunt maken met loc 26. Wil jij ook meedoen? Heb jij ook interesse om vrijwillig medewerker te worden bij de Museumstoomtram? Bekijk onze vacatures

Lekker smullen
Tijdens en na jouw Tijdreis is in Hoorn en in buffetrijtuig 501 koffie met een heerlijke punt Limburgse ‘LTM 26-vlaai’ verkrijgbaar. Wil je lekker eten en drinken onderweg? Je vind het op onze Eten & Drinken pagina.

Meer weten over loc 26?