Historische Driehoek Extra

De historische driehoek van Noord-Holland is het ontdekken waard! Leer over de rijke geschiedenis van Enkhuizen, Medemblik en Hoorn terwijl je de Spannendste Tijdreis maakt per museumschip en stoomtram.

Boot van Enkhuizen naar Medemblik
Jullie starten vanaf de aanlegsteiger in Enkhuizen. Daar stap je aan boord van het indrukwekkende museumschip Friesland, dat om 10.40 uur vertrekt. De Friesland brengt je in een uur en een kwartier over het IJsselmeer naar Medemblik. Ondertussen serveren we koffie, thee en appeltaart. Kinderen mee? Zij starten op de boot met de Stoomsafari.

Bezoek aan Medemblik
Bij het van boord gaan in Medemblik krijg je een schipperslunch mee: een lunchpakket met een pistolet gezond met kaas, een krentenbol, stuk fruit, muffin en drinken In Medemblik heb je ruim een uur de tijd om het historische centrum te ontdekken.

Stoomtram van Medemblik naar Hoorn
Stap in de stoomtram en ga lekker zitten in het gereserveerde historische rijtuig. Om 13.20 uur vertrek je met Bello of een van onze andere locomotieven richting Hoorn. Je rijdt dwars door het Westfriese landschap over de spoorweg uit 1887 en passeert historische stations. Ondertussen komt de conducteur in historisch kostuum je kaartje knippen en, als je die hebt, je vragen beantwoorden. Waan je je al in oude tijden? In Hoorn heb je alle tijd om het museumterrein te ontdekken. Hier bewonder je oude locomotieven, het nog werkende seinhuis en tentoonstelling De Tijdlijn. In het Bello Atelier zie je onder andere hoe de rijtuigen van stoomlocomotief Bello worden gerestaureerd.

Lees verder…

De reis compleet met NS
Vanaf het NS-station brengt de NS-trein je terug naar station Enkhuizen. De trein vertrekt elk half uur. Na ongeveer 20 minuten ben je weer op het startpunt van de reis. Het NS-treinkaartje is niet inbegrepen bij de dagkaart.

Dienstregeling
Museumschip Friesland vertrekt altijd om 10.40 uur. De stoomtram in Medemblik vertrekt om 13.20 uur en op drukke dagen ook om 14.20 uur. De meest actuele dienstregeling bekijk je in onze reisplanner.

Tarieven
Per persoon, vanaf 15 betalende personen:
Volwassene € 43,50
Kind (4-12 jaar) € 36,80

De NS treinreis van Hoorn naar Enkhuizen is niet inbegrepen.
Je kunt een NS-treinkaartje kopen via www.ns.nl

Beleef meer!
Je kunt dit arrangement uitbreiden met een stadswandeling in Enkhuizen, Medemblik of Hoorn, of een bezoek aan bakkerijmuseum De Oude Bakkerij in Medemblik. Kijk hier voor meer leuke tips op de route.

Reserveren
Voor dit arrangement moet je reserveren. Dit doe je via info@stoomtram.nl. Liever bellen? Dat kan ook, bel dan 0229-255 255. Je kunt dit arrangement reserveren op iedere dag waarop de stoomtram rijdt. Bekijk hiervoor de dienstregeling.

Previous
Next

Ontdek meer