Bijdrage vriendenloterij

€ 325.057,- voor Museumstoomtram dankzij deelnemers Vriendenloterij

De VriendenLoterij heeft dankzij de deelnemers een bedrag van € 133.642.296,- beschikbaar kunnen stellen uit de opbrengst van 2021 voor cultuur en welzijn in Nederland. De Museumstoomtram ontving een bijdrage van € 325.057,-.

Meespelen voor Museumstoomtram
De bijdrage aan de Museumstoomtram bestaat uit een vaste jaarlijkse bijdrage van € 200.000,- en een bedrag van maar liefst € 125.057,- van deelnemers die ervoor kiezen direct voor de Museumstoomtram mee te spelen. Directeur René van den Broeke is erg blij met de bijdrage. Het is van groot belang dat de Museumstoomtram zich als grootste rijdende museum in ons land kan blijven ontwikkelen. ‘Steeds meer mensen kiezen er bovendien voor om speciaal voor de Museumstoomtram mee te spelen. Dat is een veelzeggende, mooie ontwikkeling!’

Het verhaal van de Stoomtram
De bijdrage zal worden aangewend om de publiekspresentatie op het museumterrein en rond de museumwerkplaats in Hoorn verder in te kunnen richten. In de werkplaats en op het museumterrein zal de bezoeker op een eigentijdse manier het verhaal over techniek en maatschappelijke betekenis van de Stoomtram in Nederland beter kunnen ontdekken en beleven naast het maken van de tijdreis. Het grote en markante werkplaatsgebouw wordt op dit moment gerestaureerd, uitgebreid en verduurzaamd. Met het afronden van het ‘stoomtram themapark’ midden in de Poort van Hoorn verwacht de Museumstoomtram een kwaliteitsimpuls te geven aan het gebied, de collectie historische Nederlandse stoomtrams beter te kunnen presenteren, meer vrijwillige medewerkers in te kunnen zetten en een verdere groei in het jaarlijkse bezoek te bereiken.

VriendenLoterij voor dat wat u raakt
De VriendenLoterij viert en steunt wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Bij de VriendenLoterij speelt u mee voor dat wat u raakt. Deelnemers maken elke maand kans op meer dan honderdduizend prijzen en dragen met een deel van hun lotprijs bij aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen. Of het nou kunst is, onze geschiedenis, de rijke cultuur of verbondenheid met en zorg voor elkaar, via clubs en verenigingen.

Uniek aan de VriendenLoterij is dat deelnemers de mogelijkheid hebben om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Minimaal 40 procent van de inleg van de deelnemer gaat dan direct naar dit eigen gekozen doel. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om mee te spelen voor de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik via
https://mee-spelen.vriendenloterij.nl/landing?beni=20020