Reis mee deze zomer!

Reis mee deze zomer!

De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik viert de zomer met een uitgebreid programma vol extra activiteiten en voordeel voor de bezoeker. Vanaf 1 juli tot en met 31 augustus rijden extra stoomtrams tussen Hoorn en Medemblik, getrokken door de beroemde Bello of een van de andere echte historische stoomlocomotieven. In deze periode kun je ook dagelijks met de grote historische veerboot Friesland tussen Enkhuizen en Medemblik en v.v. reizen.

Eenmaal op station Medemblik is er nog meer te beleven. Reis verder per historische autobus naar o.a Museum De Oude Bakkerij, Kasteel Radboud, het Stoommachinemuseum of Imkerij de Bijenstal.

De jongste bezoekers verkleden zich tijdens de tramrit als Ot en Sien, stoken het kolenvuur en helpen de goederenarbeider tijdens de ontdekkingstocht Stoomsafari.

In Hoorn wordt gewerkt aan een nieuw tramstation naar een voorbeeld uit de periode rond 1915. Het loket is klaar! Een bijzondere plek om de Spannendste Tijdreis met stoomtram en boot te beginnen. Hier heb je niets aan een OV-chipkaart, maar is er gewoon weer een papieren kaartje voor je per spoor verder reist.

 

Het zomerprogramma in een handig overzicht (PDF)

Overzicht van locomotieven die deze zomer rijden (PDF)

 

 

Terug