Zomer bij de Stoomtram

Zomer bij de Stoomtram
Ga mee en beleef de Spannendste Tijdreis in de Zomervakantie van 19 juli t/m 17 augustus
 

Vanaf 19 juli viert de Museumstoomtram de 100e verjaardag van de beroemde stoomlocomotief Bello. Iedere dag zal de locomotief rijden, maar er gebeurt veel meer tijdens de Spannendste Tijdreis in de Zomervakantie. De Museumstoomtram organiseert een maand lang een zomers spektakel met een uitgebreide dienstregeling boordevol extra activiteiten.

Programma 19 juli t/m 17 augustus

Tussen Hoorn en Medemblik rijden Bello  en nog meer stoomtrams volgens een uitgebreide dienstregeling. Bovendien kan twee keer per dag met de grote historische veerboot Friesland tussen Enkhuizen en Medemblik en v.v. worden gereisd. Vanaf station Medemblik rijdt een historische autobus naar nog meer attracties. Kasteel Radboud, het Nederlands Stoommachinemuseum en Imkerij de Bijenstal zijn deze zomer GRATIS toegankelijk voor stoomtramreizigers! Tram, boot en bus geven aansluiting op elkaar. Een korte rit per NS trein van Enkhuizen naar Hoorn of v.v. maakt de dagtocht met stoomtram en boot compleet.

De jongste bezoekers verkleden zich tijdens de tramrit als Ot en Sien, gooien de kolen op het vuur of helpen de goederenarbeider tijdens de ontdekkingstocht Stoomsafari.

Dienstregeling 19 juli - 17 augustus

  • Dagtocht vanuit Hoorn: Vertrek stoomtram: 9.50 (di/wo/do), 10.45 en 13.35 uur.
  • Dagtocht vanuit Enkhuizen: Vertrek boot: 10.45 en 14.50 uur
  • Medemblik: diverse vertrekmogelijkheden.
  • Voor meer informatie: zie dienstregeling

VOORDEELTARIEF:

Onbeperkt reizen met stoomtram en boot volgens dienstregeling, deelname aan de stoomsafari, gratis reizen met de historische autobus en gratis toegang tot de musea in Medemblik. En dat alles voor één voordeelprijs! 

Dagkaart: 21,- volwassene / 15,80 kind (4-12) / 67,- gezin (2v, max 4 k) / Museumkaart: Gratis. NS Enkhuizen-Hoorn v.v. enkele reis is hierbij niet inbegrepen (3,90 volw./2,50 kind 4-11) 

100 jaar Bello

In Hoorn is een overzichtstentoonstelling te zien over de beroemde NS-locomotief. Bello zal gedurende de zomer iedere dag de stoomtram rijden, die om 13.35 uur uit Hoorn vertrekt (technisch voorbehoud). Meer informatie over 100 jaar Bello

Historische Tramdagen

In het jaar van het Mobiel Erfgoed pakt de Museumstoomtram helemaal uit tijdens de Historische Tramdagen op dinsdag, woensdag en donderdag in de zomervakantie! Drie trams naar Medemblik, elk gereden door een historische Nederlandse stoomlocomotief! Naast Bello komt een van de vierkante stoomtramlocomotieven van de Haagsche of de Gooische Tram in actie. Locomotief 26 van de Limburgsche Tram verricht het zwaardere werk. Op het emplacement in Hoorn rangeren Nederlandse motorlocomotieven uit de jaren 1930. In de trams en op de stations zijn de vele functionarissen van het spoorbedrijf anno 1920 aan het werk en stappen reizigers in uit vroeger tijden. De houten rijtuigen waarin gereisd wordt, zijn soms meer dan 100 jaar geleden voor de Nederlandse stoomtramlijnen gebouwd.

Tip: reis een stukje mee op het pluche van de eerste klas. Echt onvergetelijk....  De Historische Tramdagen zijn een must voor diegenen, die een complete historische reisbeleving willen ondergaan.

Wanneer vinden de Historische Tramdagen plaats?

  • Dinsdag 22, woensdag 23 en donderdag 24 juli
  • Dinsdag 29, woensdag 30 en donderdag 31 juli
  • Dinsdag 5, woensdag 6 en donderdag 7 augustus
  • Dinsdag 12, woensdag 13 en donderdag 14 augustus 

 

 

Terug