De nederlandse Stoomtram - Tijdreizen in Stijl

Meereizen met onze authentieke Nederlandse stoomtramrijtuigen betekent Tijdreizen in stijl. Tijdreizen in een ongeƫvenaarde ambiance!

Zuiderzeetram
Stap in een van de houten rijtuigen, afkomstig van verschillende Nederlandse stoomtrambedrijven. Maak je keuze tussen het pluche van de eerste of de houten banken in de tweede klasse en beleef een reis zoals je die anno 1915 had kunnen maken.

Deze zomer rijdt het fraaie personenrijtuig NCS BC 6 mee in deze tram. Het rijtuig is in 1915 gebouwd voor de Zuiderzeetram Nunspeet-Zwolle en onlangs in onze werkplaats in Hoorn gerestaureerd.

Stoomtramlocomotief
Natuurlijk worden de houten wagens uit onze kerncollectie getrokken door een stoomtramlocomotief. Bijvoorbeeld een exemplaar van het oorspronkelijke vierkante model uit onze collectie, zoals locomotief 18 van de Gooische Stoomtram of juist de bekende grotere locomotief NS 7742 Bello van de stoomtram naar Bergen aan Zee. Mooier en completer kunnen we de historische Hollandse reisbeleving niet maken!

Tickets
Het houten stoomtrammaterieel rijdt dagelijks in de zomervakantie van 16 juli tot en met 28 augustus en in de herfstvakantie volgens de volgende dienstregeling: Hoorn vertrek 11.40 / Medemblik aankomst 13.05 uur en Medemblik vertrek 14.20 / Hoorn aankomst 16.40. In Medemblik sluit de tram aan op de boot van en naar Enkhuizen. Je vindt de tickets in onze webshop.