Bello festival

Dagelijks 21-29 oktober 2023

Tijdens de herfstvakantieweek vindt bij de Museumstoomtram Hoorn -Medemblik het Bello-Festival 2023 plaats onder het motto ‘The Roaring Twenties bij Spoor & Tram’. Beleef het verleden en maak de Spannendste Tijdreis naar de jaren Twintig!

Voor deze gelegenheid komt een collectie historische voertuigen, rollenspelers en andere historische objecten vanuit het hele land samen, die samen een tijdsbeeld bij de lokaalspoor- en tramwegen in ons land in de jaren 1920 laten zien. Nederlandse stoomlocomotieven en motorrijtuigen nemen de bezoekers van de Museumstoomtram mee op reis vol historische ontmoetingen. Ontmoetingen met de rijdende NS-veteranen zelf, maar ook met historisch geklede reizigers, de stokers op de stoomlocomotieven en met de werklieden onderweg, die de speciale goederentrams uitladen bij de gerestaureerde stationsgebouwen uit 1887. 

Stoomlocomotieven NS 6513 en NS 7742 van de Museumstoomtram komen in actie. Bovendien zijn er gastoptredens van stoomlocomotief NS 8107 van de Museum Buurtspoorweg en replica’s van de NS – OmC- motorrijtuigen van de Stoomtrein Goes-Borsele, de zogeheten ‘Ome Ceesjes’. Voor alle ritten is een intensieve dienstregeling ontworpen waarbij de treinen en trams elkaar op de diverse stations passeren. Voor de bezoekers zal aansluitend aan het evenement het elektrische NS-motorrijtuig materieel ’24 C9002 ‘Jaap’ van de Stichting 2454 Crew tussen Amsterdam en Hoorn rijden. 

De dienstregeling en materieelomloop voor het evenement publiceren wij zo spoedig mogelijk op deze pagina.

Gezien de capaciteit van de treinen en trams adviseren we u vooraf een e-ticket te reserveren. Voor e-tickets zoekt u op de datum waarop u wilt reizen. Op de dagen zelf zijn op basis van beschikbaarheid op de stations Hoorn en Medemblik tickets verkrijgbaar. De dagkaart geeft toegang tot alle treinen en trams tussen Hoorn en Medemblik. Er is in deze periode geen bootdienst tussen Enkhuizen en Medemblik. Tickets voor de treinrit tussen Amsterdam en Hoorn zijn nu nog niet beschikbaar.