Reistip 3: retour stoomtram

Maak de Spannendste Tijdreis met de stoomtram van Hoorn naar Medemblik en terug en beleef ons levende stoomtrammuseum! Reis zoals mensen dat 100 jaar geleden met de stoomtram deden.

Bezoek aan Museumterrein Hoorn
Je start (en eindigt) in Hoorn. Tip: kom ruim op tijd om het museumterrein te bezoeken voor je op de stoomtram stapt. Hier ontdek je onze historische locomotieven, het nog werkende seinhuis en tentoonstelling De Tijdlijn. Op het stationsplein is de tentoonstelling 100 jaar loc 18 te zien en wordt je uitgelegd hoe stoomkracht werkt.

Stoomtram van Hoorn naar Medemblik
Klaar voor vertrek? Stap in de stoomtram en geniet van de Tijdreis. Met Bello of een van onze andere locomotieven rijd je door het Westfriese landschap van Hoorn naar Medemblik over de lokaalspoorweg uit 1887. Een rit boordevol historische ontmoetingen. De stoker gooit de kolen op het vuur en de conducteur knipt je kaartje, terwijl de tram je voert langs de karakteristieke stationsgebouwen van Wognum – hier kun je het station bekijken -, Twisk en Opperdoes naar eindstation Medemblik. 

Stoomtram van Medemblik naar Hoorn
De terugreis naar Hoorn maak je, afhankelijk van de op die dag geldende dienstregeling, met dezelfde of een van de andere historische stoomtrams.

Lees verder…

Dienstregeling
De tram vanuit Hoorn vertrekt om 10.40 uur. Op een aantal dagen vertrekt er ook een tram om 11.40 uur en rijdt er in de middag een speciale thematram naar Medemblik. Bekijk de meest actuele dienstregeling in onze reisplanner.

Tarieven
Bij de Museumstoomtram beleef je een complete dag uit! Bekijk onze tarieven.
Bezoek je ons museum met een groep vanaf 12 personen? Bekijk onze speciale groepsarrangementen.

Beleef meer!
Maak je reis nog leuker met de uitstapjes langs de spoorlijn door de Historische Driehoek. Je kunt je reis bijvoorbeeld uitbreiden met een bezoek aan:

 • Bakkerijmuseum & Medemblik Ontdek historisch Medemblik! Je hebt, afhankelijk van de dienstregeling 1, 2 of 3 uur de tijd om bakkerijmuseum De Oude Bakkerij te ontdekken en het historische centrum van Medemblik. De Medemblik Experience in de Reisgids helpt je op weg!
 • Hoorn
  Tip: sluit de dag af met een bezoek aan het historisch centrum van Hoorn of een van de andere musea in de stad.
  Deze opties zijn niet inbegrepen in de dagkaart.

Algemeen

 • Tickets: verkrijgbaar via de webshop.
 • Horeca: op de stations
 • Toiletten: op de stations
 • Parkeren: voldoende (betaalde) parkeergelegenheid op het P+R Hoorn 
 • Aanlegsteiger, tramstations en NS-stations in zowel Hoorn, Medemblik als Enkhuizen bevinden zich op korte loopafstand van elkaar.

Previous
Next

Ontdek meer