Bijdrage vriendenloterij

€ 290.342 voor Museumstoomtram dankzij deelnemers Vriendenloterij

De VriendenLoterij heeft dankzij de deelnemers op 15 maart 2021 een bedrag van € 83.491.428,- kunnen verdelen onder culturele organisaties in Nederland. De Museumstoomtram ontving een cheque van € 290.342,-.

Meespelen voor Museumstoomtram
De bijdrage aan de Museumstoomtram bestaat uit een vaste jaarlijkse bijdrage van € 200.000,- en een bedrag van maar liefst € 90.342,- van de deelnemers die ervoor kiezen direct voor de Museumstoomtram mee te spelen. Directeur René van den Broeke is ontzettend blij met de bijdrage. Juist in deze moeilijke tijden is het van groot belang dat de Museumstoomtram zich kan blijven ontwikkelen in de toekomst. ‘Steeds meer mensen kiezen ervoor om speciaal voor de Museumstoomtram mee te spelen. Dat is veelzeggend en fantastisch!’

Het verhaal van de Stoomtram
De bijdrage zal worden aangewend om de publiekspresentatie in de museumwerkplaats in Hoorn in te kunnen richten. In de werkplaats op het museumterrein in Hoorn zal het verhaal van de Stoomtram in Nederland beter verteld kunnen gaan worden. Dit markante industriële monument wordt vanaf dit voorjaar gerestaureerd, uitgebreid en verduurzaamd. Zodra de werkzaamheden zijn afgerond zal onder andere een presentatie worden gemaakt over De Stoomtram in Nederland waarin stoomtramlocomotieven RSTM 2 en WSM 23 – mooie contrasten in vele opzichten – een statische hoofdrol gaan spelen. Ook motorrijtuig 40 krijgt er een plek als te restaureren object. Het (uiteindelijk…) kunnen presenteren van beide objecten van de Westlandsche Stoomtramweg-Maatschappij is een lang gekoesterde wens in het rijdende museum.

VriendenLoterij verlengt meerjarige steun aan Museumstoomtram

De Vriendenloterij heeft het meerjarig partnerschap met de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik in september 2021 voor een periode van vijf jaar verlengd. En dat is geweldig nieuws! Want hierdoor kan het rijdende museum jaarlijks een grote financiële bijdrage tegemoet blijven zien, die wordt aangewend voor de restauratie en presentatie van de collectie in ons museum. Dankzij eerdere bijdragen van de BankGiro Loterij (VriendenLoterij) konden in de afgelopen 15 jaar diverse bijzondere projecten worden gerealiseerd, zoals de ontwikkeling van het museumterrein in Hoorn en het weer op de rails brengen van diverse historische personenrijtuigen.

VriendenLoterij voor dat wat u raakt

De VriendenLoterij viert en steunt wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Bij de VriendenLoterij speelt u mee voor dat wat u raakt. Deelnemers maken elke maand kans op meer dan honderdduizend prijzen en dragen met een deel van hun lotprijs bij aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen. Of het nou kunst is, onze geschiedenis, de rijke cultuur of verbondenheid met en zorg voor elkaar, via clubs en verenigingen.

Uniek aan de VriendenLoterij is dat deelnemers de mogelijkheid hebben om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Minimaal 40 procent van de inleg van de deelnemer gaat dan direct naar dit eigen gekozen doel. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om mee te spelen voor de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik via
https://mee-spelen.vriendenloterij.nl/landing?beni=20020