medemblik

Medemblik is de oudste stad van West-Friesland. Je vindt het kleine historische centrum van Medemblik aan een van de havens.

Op 50 meter van het station in de winkelstraat vind je bakkerijmuseum De Oude Bakkerij. Hier ontdek je hoe allerlei lekkernijen worden gemaakt. In het centrum van Medemblik kun je gezellig winkelen en een lekker hapje eten. Op een kwartier lopen van het station ligt Kasteel Radboud. Dit kasteel werd gebouwd aan het einde van de 13e eeuw in opdracht van Floris V. Stap in zijn voetstappen en stel je voor hoe het was om toen als de Graaf van Holland te leven! Leuk om te weten: in 1939 werd Rembrandts schilderij De Nachtwacht hier tijdelijk in veiligheid gebracht, voordat het in mei 1940 naar een bunker in de duinen bij Castricum verhuisde. Zo’n groot schilderij verstoppen: dat zal best een spannende klus zijn geweest.

Iets verder weg
Wil je meer ontdekken? Informeer dan naar de mogelijkheid om je fiets mee te nemen in de stoomtram. Vanaf station Medemblik fiets je in 10 minuten naar het Nederlands Stoommachinemuseum. Dit is dé plaats om te ontdekken hoe James Watt’s werelduitvinding werkt. Kun je je voorstellen hoe hij zich voelde toen hij de stoommachine uitvond? Zonder zijn ontdekking had de stoomtram nooit kunnen rijden.

Alles over je bezoek aan Medemblik vind je op www.visitmedemblik.nl 

Bezoektijd en dienstregeling
Tussen de aankomst van de tram en het vertrek van de boot (of andersom) heb je, afhankelijk van je vertrektijd en de dienstregeling 1 of 3 uur tijd om Medemblik te ontdekken. Bekijk voor de details de dienstregeling.

ontdek meer