medemblik

Medemblik is de oudste stad van West-Friesland. Je vindt het kleine historische centrum van Medemblik aan een van de havens.

Op 50 meter van het station in de winkelstraat vind je bakkerijmuseum De Oude Bakkerij. Hier ontdek je hoe allerlei lekkernijen worden gemaakt. In het centrum van Medemblik kun je gezellig winkelen en een lekker hapje eten. Op een kwartier lopen van het station ligt Kasteel Radboud. Dit kasteel werd gebouwd aan het einde van de 13e eeuw in opdracht van Floris V. Stap in zijn voetstappen en stel je voor hoe het was om toen als de Graaf van Holland te leven! 

Iets verder weg
Wil je meer ontdekken? Informeer dan naar de mogelijkheid om je fiets mee te nemen in de stoomtram. Vanaf station Medemblik fiets je in korte tijd naar het Oorlogsmuseum Medemblik of naar het Nederlands Stoommachinemuseum. Dit is dé plaats om te ontdekken hoe James Watt’s werelduitvinding werkt. Kun je je voorstellen hoe hij zich voelde toen hij de stoommachine uitvond? Zonder zijn ontdekking had de stoomtram nooit kunnen rijden.

Alles over je bezoek aan Medemblik vind je op www.visitmedemblik.nl 

Bezoektijd en dienstregeling
Tussen de aankomst van de tram en het vertrek van de boot (of andersom) heb je, afhankelijk van je vertrektijd en de dienstregeling 1 tot 2 uur tijd om Medemblik te ontdekken. Op de achterzijde van de Reisgids voor onze reizigers vind je de MEDEMBLIK EXPERIENCE. Hiermee kun je het mooiste van Medemblik in het kort ontdekken! Bekijk voor de details de dienstregeling.

ontdek meer