Westfriesland met Stoomtram en Fiets

 

Kom op stoom! Neem je fiets mee naar de Museumstoomtram in Hoorn, zet hem in de speciale fietswagon, wacht tot de kolen heet zijn, het fluitsignaal klinkt en ga op reis door West-Friesland. Wissel je reis met de stoomtram af met prachtige fietstochten door het Recreatieschap en geniet volop van de landelijke omgeving. 

Mooi Westfriesland

Stolpboerderijen, statige gebouwen, eeuwenoude stadjes en een prachtig landschap kernmerken West-Friesland. Kom cultuur snuiven, ontdekken en beleven. Ontspan in de stoomtram en kom op stoom op de fiets. Inspanning en ontspanning voor liefhebbers van fietstochten, geschiedenis en een landelijke omgeving. De fietsroutes horen bij het ruim 1300 kilometer tellende fietsroutenetwerk van Recreatischap Wes-Friesland. 

In Medemblik start de fietstocht terug naar Hoorn over het goed bewegwijzerde fietsroutenetwerk Westfriesland voor een prachtige tocht van ongeveer 37 kilometer.

Een kortere fietstocht maken kan ook. Stap uit bij station Twisk en fiets in 26 kilometer terug naar Hoorn. 

Klik hier voor de themaroute: 'Westfriesland met Stoomtram en Fiets'

Meer informatie

Iedere dag dat de stoomtram rijdt kunt u Westfriesland ontdekken met Stoomtram en Fiets:
Zie de dienstregeling

Het tarief van de stoomtramrit (2019) bedraagt € 16,80 per volwassene (groepen vanaf 12 personen: € 15,50 per volwassene). Dit is inclusief het vervoer van de fiets. De Themaroute Westfriesland met Stoomtram en Fiets kunt u via deze link gratis downloaden. Houders van de Museumkaart betalen voor dit arrangement € 3,50 per persoon.

Het fietsroutenetwerk Noord-Kennemerland en Westfriesland is in 2007 in samenwerking tussen de gemeenten uit Noord-Kennemerland en Westfriesland tot stand gekomen. Het fietsroutenetwerk beslaat ongeveer 1300 kilometer en wordt beheerd door het Recreatieschap Westfriesland.
De plaatsen waar verschillende wegen elkaar kruisen, de keuzepunten in het fietsroutenetwerk, vormen de knooppunten. De afstanden tussen de knooppunten zijn op informatiepanelen bij ieder knooppunt aangegeven.

www.recreatieschapwestfriesland.nl