Bijenberm langs het spoor van Hoorn naar Medemblik

Vroeger reed de stoomtram door een landschap vol bloemen. Bijen zoemden, vlinders fladderden en vogels zongen. Nu is het stil geworden. Maar bijen hebben we nodig! Ze zorgen voor ons voedsel en voor vele zaden en vruchten die door dieren gegeten worden. Meer dan de helft van de 360 Nederlandse bijensoorten staat echter op het punt te verdwijnen.

Dit kunnen we veranderen door een lint van bijenbermen aan te leggen langs spoor. Als de oorsponkelijke begroeiing hier weer terugkeert, dan vinden bijen hier hun broodnodige voedsel. Wij genieten bovendien weer van een bloeiend landschap.

Op het museumterrein in Hoorn vind je het eerste stukje bijenberm als onderdeel van de route door het nieuwe Bello Atelier. Hier kun je zien welke bloemen het beste groeien langs ons spoor. Op 20 april 2018 zijn bovendien bermen ingezaaid langs het spoor bij station Wognum-Nibbixwoud en bij de brug in Medemblik. Het begin van een echt Westfries Bijenlint. 

Draag jij ook bij?
Doel is het bijenlint in 2018 uit te breiden met een oppervalkte 3500 m2 bij Blokker. Daarvoor is onder andere uw bijdrage nodig. Koop je meter bijenberm voor 5 euro per m2 op https://www.bijenoase.nl/onze-bijenoases/
Samen maken we meer meters!

Bekijk hier alle overige berichten langs de lijn:

Langs de lijn: Langs de Lijn

24/05/19

Een overzicht van de activiteiten van de afdeling Weg & Werken, die het onderhoud van de spoorlijn en de stations verzorgt.

Lees verder

Langs de lijn: Oproep: deel jouw verhaal

08/02/18

Ter gelegenheid van het 50 jarige jubiliumjaar van Museumstoomtram Hoorn-Medemblik zijn we op zoek naar unieke verhalen van de afgelopen 50 jaar.

Lees verder