Opening Bello Atelier

In en rond het Bello Atelier 

De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik opent vanaf 28 april een nieuwe presentatie op het museumterrein in Hoorn. De locomotieven- en rijtuigwerkplaats is voor onze bezoekers omgebouwd tot Bello Atelier. De verbouwing is mogelijk gemaakt dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij.

Bello Atelier
De meivakantieweek van 28 april tot en met 6 mei staat geheel in het teken van de opening van het Bello Atelier. Dit is een vernieuwde presentatie langs een veilige route door de monumentale werkplaats van het museum uit 1929. De route brengt je onder andere langs de plek waar vanaf komende zomer het eerse rijtuig van de Tram voor Bello zal worden gerestaureerd en biedt mooie uitzichten op de grote stoomlocomotieven, die hier worden gerestaureerd en opgestookt om de trams naar Medemblik te kunnen rijden. 

Tram voor Bello
De Tram voor Bello is een grootschalig project waarbij twee rijtuigen uit 1920 die oorspronkelijk de reizigers vervoerden achter locomotief Bello naar Bergen aan Zee worden gerestaureerd in het Bello Atelier. Meer informatie & uw giften zijn welkom! 

Westfries bijenlint 
Op de route van het Bello Atelier is ook ruimte gemaakt om een presentatie te geven over de toekomst van de stoomtrams tussen Hoorn en Medemblik. Al aan het begin van de route sta je aan het begin van wat het Westfriese Bijenlint zal gaan worden... Meer informatie & uw giften zijn welkom!