Bello Atelier

In en rond het Bello Atelier 

De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik heeft een nieuwe presentatie op het museumterrein in Hoorn. De locomotieven- en rijtuigwerkplaats is voor onze bezoekers omgebouwd tot Bello Atelier. De verbouwing is mogelijk gemaakt dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij.

Bello Atelier
Het Bello Atelier is een vernieuwde presentatie langs een veilige route door de monumentale werkplaats van het museum uit 1929. Volg de pijlen.... Nog voor je het gebouw binnen gaat, voert de route langs de plek waar het onderstel van het eerste rijtuig van de Tram voor Bello op dit moment wordt gerestaureerd. Op de route kom je vervolgens de oudste stoomtrams van Nederland tegen en kun je via een beeldscherm je eigen Bello Rijtuig bouwen. Ook volgt nog een mooi uitzicht op de grote stoomlocomotieven, die hier worden gerestaureerd en opgestookt om de trams naar Medemblik te kunnen rijden. Wil je weten wat ze onze 8 rijdende stoomlocomotieven allemaal doen vandaag? Je vindt het op ons beeldscherm: het interactieve locomotievendepot. Aan het einde van de route ontdek je alles over kolen & water, nu & later. 

Tram voor Bello
De Tram voor Bello is een grootschalig project waarbij twee rijtuigen uit 1920 die oorspronkelijk de reizigers vervoerden achter locomotief Bello naar Bergen aan Zee worden gerestaureerd in het Bello Atelier. Meer informatie & uw giften zijn welkom! 

Westfries bijenlint 
Op de route van het Bello Atelier is ook ruimte gemaakt om een presentatie te geven over de toekomst van de stoomtrams tussen Hoorn en Medemblik. Al aan het begin van de route sta je aan het begin van wat het Westfriese Bijenlint zal gaan worden... Meer informatie & uw giften zijn welkom!