Educatief programma voor groepen 5-8

Alweer lang geleden – in 1965 – begon de Tramweg-Stichting met het verzamelen van stoomtrams. Om deze in goede conditie te houden, moesten deze ergens onderdak vinden. Gelukkig had de NS nog een loods beschikbaar in Hoorn, dus verhuisden de stoomtrams ‘toevallig’ naar Hoorn. De spoorlijn van vroeger lag er ook nog. Op 23 mei 1968, nu vijfitg jaar geleden, reed locomotief 30 hier de eerste rit. Ons rijdend museum werd een feit!

50 Jaar Museumstoomtram

De Museumstoomtram nodigt basisschoolleerlingen van harte uit om deze gebeurtenis te vieren in ons museum. In een nieuw educatief programma, waarin de locomotief 30 centraal staat, maken de leerlingen kennis met de geschiedenis van vijftig jaar Museumstoomtram. Het programma past niet alleen binnen de kerndoelen van het basisonderwijs, het is ook een leuke belevenis! Het programma is gericht op groepen 5 tot en met 8.

Kom met de hele klas!
Basisscholen met hun leerlingen zijn van harte welkom om deel te nemen aan het educatieve programma. Aanmelding voor een dagdeel naar keuze (afhankelijk van beschikbaarheid) is mogelijk via info@stoomtram.nl of bel 0229 – 255 255.