Ga op Stoomsafari!

 

Om de Museumstoomtram te laten rijden zijn heel veel mensen nodig. Machinisten en stokers, maar ook de seinhuiswachter, stationschefs en conducteurs. Ja, zelfs de goederenarbeider en de Postconducteur. Met de locomotieven, rijtuigen en stations spelen ze een hoofdrol in ons levende museum. Tijdens de Spannendste Tijdreis met Stoomtram en Boot kun je ze ontmoeten, vragen stellen en helpen dankzij de vernieuwde speurtocht Stoomsafari.

Ontdekkingstocht & Spotkaart

Tijdens de Stoomsafari komen de jongste bezoekers alles te weten over het reizen en werken met de stoomtram en wordt de Tijdreis nog spannender. Iedere dag kun je op Stoomsafari en een kijkje nemen bij het kolenvuur op de stoomlocomotief, de seinhuiswachter in Hoorn helpen of je eigen kaartje knippen bij de conducteur. Vergeet ook niet de spotkaart invullen: Welke locomotieven zie jij vandaag? Wat staat er langs het spoor of vind je in het Bello Atelier?

Soms nog meer activiteiten

Tijdens schoolvakanties worden de activiteiten van de Stoomsafari verder uitgebreid en kun je je bijvoorbeeld verkleden zoals Ot & Sien 100 jaar geleden op reis gingen; De post sorteren in de tram waarin het postrijtuig meerijdt of de goederenarbeider helpen op het station in Wognum. 

Je eigen koffer met een speurtochtenblad waarop alle ontdekkingen en opdrachten staan vermeld, kun je gratis ophalen bij de speciale kiosk op tramstation Hoorn, op station Medemblik of aan boord van veerboot Friesland

Bezoekers krijgen bovendien de gratis Stoomtram Courant. Deze Courant is reisgids tijdens uw Spannendste Tijdreis met stoomtram en boot en bevat alle belangrijke wetenswaardigheden over ons museum.