Bijdrage van € 258.160,- uit opbrengst BankGiro Loterij 2017

 

Op 20 februari vond het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij plaats in het Singer Museum te Laren. Tijdens het gala werd bekend gemaakt, dat de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik een bijdrage ontvangt van € 258.160,- uit de opbrengst van 2016. Het betreft een jaarlijkse bijdrage die wij ontvangen als partner van BankGiro Loterij en uit een deel dat deelnemers van de loterij speciaal voor ons museum hebben geoormerkt.

Grote Projecten

De jaarlijkse bijdrage zal in 2018 worden besteed aan de afbouw van replica personenrijtuig 501, naar het model zoals dat aan het einde van de negentiende eeuw werd gebruikt in het reizigersvervoer tussen Hoorn en Medemblik. Voor het rijdende museum is dit bovendien een belangrijk project voor de toekomst. Meer rijtuigen zijn nodig om het toenemende aantal bezoekers dat met de stoomtrams meereist, te vervoeren. Het replicarijtuig zal overigens als buffetrijtuig worden ingericht. Voorts zal een deel van de bijdrage worden besteed aan de reconstructie van het spoorwegemplacement bij station Medemblik in de volgende winter. 

Over de BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De BankGiro Loterij kan jaarlijks, dankzij haar deelnemers, vele tientallen miljoenen uitkeren aan musea en andere culturele instellingen in Nederland. Op 20 februari werd een recordbedrag van maar liefst € 74.811.575,- geschonken aan een veelheid van culturele organisaties in ons land. Hiermee kunnen zij bijvoorbeeld kunstwerken aankopen, die een bijzondere aanvulling zijn op hun collectie, of restauraties verrichten. De Museumstoomtram is sinds 2007 partner van de BankGiro Loterij.

Speel mee en steun!
Deelnemen aan de BankGiro Loterij betekent dus niet alleen kans op mooie prijzen maar ook steun aan cultuur. De helft van de opbrengst gaat namelijk naar meer dan 60 organisaties die zich inzetten voor het behoud van cultureel en historisch erfgoed. Steun het culturele erfgoed in Nederland en speel mee! Kijk voor meer informatie over de BankGiro Loterij en de organisaties die worden ondersteund op www.bankgiroloterij.nl