Belangrijke reisinformatie

De Spannendste Tijdreis met Stoomtram en Boot

Iedere dinsdag tot en met zondag kunt U met ons meereizen. Stoomtram en boot rijden en varen volgens dienstregeling tussen Hoorn, Medemblik en Enkhuizen. In de Meivakantie van 27 april - 5 mei rijden en varen wij dagelijks. Een week die in het teken staat van de Tram voor Bello.

 

REISADVIES

De belangstelling om mee te reizen is op dit moment groot! We rijden extra trams, maar alleen met een online ticket kunt u uw plaats ook echt garanderen! Dit geldt ook als u met een Museumkaart of BankGiro Loterij VIP kaart. U betaalt dan alleen reserveringskosten. TIP: Begin uw Tijdreis met de boot in Enkhuizen. De reis in die richting is rustiger!

 

Tulpengarantie: Het spoor is op kleur!

Holland Boven Amsterdam is in een ware bloemenzee veranderd! Op dit moment rijdt de stoomtram langs de kleurrijke bollenvelden tussen Hoorn en Medemblik. Via onze TULPENGARANTIE houden wij jr op deze plaats dagelijks op de hoogte van de stand van zaken langs het spoor.

Tulpengarantie, situatie per 23 april 2019:

  • Bello tulpen op tramstation Hoorn en tulpen op de stations Wognum en Medemblik - staan in bloei
  • Groot bollenveld tussen Zwaagdijk en Wognum (circa 6 kilometer vanaf Hoorn/14 kilometer vanaf Medemblik) - staat in bloei
  • Diverse grote bollenvelden tussen Abbekerk (10 kilometer van Hoorn / 10 kilometer van Medemblik) en station Twisk (16 kilometer van Hoorn / 4 kilometer van Medemblik liggen dit seizoen vijftien tulpenvelden - staan in bloei

Op dit moment worden op de meeste plekken maatregelen voorbereid om de tulpen te koppen - dat is nodig voor de groei van de bollen - waardoor de kleurenpracht de komende dagen snel zal afnemen. 

 

De Week van de Tram voor Bello - Meivakantie: 27 april - 5 mei

In het Bello Atelier op het museumterrein in Hoorn kun je zien en beleven hoe rijtuig NS 423 uit 1920 tot een compleet Stoomtramrijtuig wordt gerestaureerd. Er wordt die week officeel een begin gemaakt met het weer opbouwen van het rijtuig, dat tot 1955 achter locomotief Bello mensen naar het strand bracht in Bergen aan Zee. Je kunt zelfs een eigen Bellorijtuig bouwen dankzij de nieuwe interactieve game die je op de route aantreft. De gebruikte restauratietechnieken worden hier bovendien uitgelegd!

Meer over het restauratieproject: www.tramvoorbello.nl

We hebben die week een uitgebreide dienstregeling en extra activiteiten in het kader van de Stoomsafari voor de jongste bezoekers. Op bepaalde dagen reist de Postconducteur mee (tram Hoorn v. 11.40/Medemblik 15.20) en de Ot&Sien verkleedjuffrouw (tram Hoorn v. 10.40/Medemblik 13.20). Locomotief Bello trekt een van de stoomtrams.

Reistip meivakantie: om het Bello Atelier in Hoorn en de Stoomsafari goed te beleven raden we je aan een klein uur voor het vertrek van de tram op het museumterrein in Hoorn te zijn of daar na aankomst van de stoomtram ruim een half uur aan te besteden! 

 

Bestel nu e-tickets!