Zomerse Stoomtram Themadagen

Tijdens de zomerdienstregeling vanaf 16 juli tot en met 28 augustus organiseren we onze Zomerse Stoomtram Themadagen. Wie op dinsdag, woensdag en donderdag met ons mee reist ontdekt in Hoorn en in Wognum alles over het reizigers- of het goederenvervoer bij de stoomtram.

Dinsdag & donderdag: historisch reizigersvervoer
Tijdens de stop op tramstation Wognum heet Connie je hartelijk welkom in de sfeervolle wachtkamer. Hier word je in hoog tempo verkleed zodat je er even uitziet als een reiziger van een eeuw geleden. Uiteraard helpen wij je met het maken van je leukste selfie van dit jaar.

Woensdag: goederenvervoer
Tijdens de goederenvervoer-themadagen vervoert onze oudste stoomlocomotief NS 6513 uit 1887 melkbussen, kachels, kisten vol chocola en nog veel meer in een bonte reeks historische goederenwagens van Hoorn naar Wognum en terug. Net als ruim een eeuw geleden laden arbeiders op de stations de goederen in en uit. Als jouw tram in Wognum stopt hebben we jouw hulp hard nodig!

Het reizigers- en goederenvervoer is een extra belevenis voor iedereen die met ons meereist in de trams die die dag volgens dienstregeling rijden.