De Tramlocomotief Expeditie

 

20/21/23/24 oktober

Een eeuw geleden neemt de Gooische Stoomtram locomotief 18 in gebruik. De stoomtramlocomotief heeft een bijzondere vierkante vorm. Ze lijkt op de wagens die ze trekt, zodat paarden minder schrikken als ze langs de wegen rijdt. Vier dagen lang rijdt de inmiddels 100-jarige met de mooiste teakhouten stoomtramrijtuigen naar Medemblik.

Donateurs van de Museumstoomtram worden exclusief uitgenodigd om met deze trams mee te reizen. De post gaat ook mee, terwijl melkbussen en kisten vol chocola op weg gaan in een al even historische goederentram naar Wognum, getrokken door onze nog oudere vierkante tramlocomotief 8 van de Haagsche Tram. Op de sfeervolle stations onderweg kom je beide tramlocomotieven, reizigers en goederenarbeiders uit een ver verleden tegen. Zij zorgen ervoor dat alles en iedereen op tijd in en uit de trams gaat.

De tramlocomotieven en hun trams rijden op speciaal afgestemde tijdstippen van station naar station. Zodanig, dat iedereen die meereist met de stoomtrams in de reguliere dienstregeling vandaag zoveel mogelijk van deze trams te zien krijgt. Je tickets voor 20, 21, 23 of 24 oktober reserveer je op stoomtram.nl . Dus stap in en ga mee op een unieke expeditie naar onze vierkante stoomtramlocomotieven.