Veilig op reis met de Museumstoomtram

De veiligheid van de bezoekers en de medewerkers staat voorop, de Museumstoomtram heeft maatregelen getroffen om deze veiligheid te kunnen waarborgen;

Nieuwste maatregelen

Het controleren van het Coronatoegangsbewijs voor bezoekers van musea verplicht. Daarom wordt uw Coronatoegangsbewijs (QR code) bij binnenkomst gescand en uw legitimatie gecontroleerd. Zonder een geldige QR code en legitimatiebewijs kunnen wij u helaas geen toegang verlenen tot ons museum en kunt u geen gebruik maken van de Museumstoomtram (zowel de tram als de boot). U kunt elke zaterdag en zondag tot en met 4 december nog met ons meereizen. Reserveer uw tickets via deze website. 

In de binnenruimtes van het museum (stationsgebouwen en aan boord van tram en boot) is het dragen van een mondkapje verplicht. De rijtuigen in de stoomtram zijn gecompartimenteerd zodat u als u op uw zitplaats zit het mondkapje af kunt doen. Houdt u verder 1,5 meter afstand.

Basisregels RIVM

– Was vaak en goed uw handen.
– Hoest en nies in je elleboog.
– Schud geen handen

– Geef elkaar de ruimte. 1,5 meter blijft een veilige afstand.

– Blijf thuis bij klachten en laat u direct testen.

Tickets

Vanwege de beperkte capaciteit van de stoomtram is reserveren aan te raden. Tickets kunnen alleen online op onze website worden aangeschaft. Op vertoon van het e-ticket wordt toegang tot het museum verleend. Twee dagen voor aanvang krijgt u van ons een mail met praktische informatie toegestuurd.

Museumkaart en/of Vriendenloterij VIP-kaart
De Museumkaart en BGL VIP-kaart blijven geldig voor een bezoek aan de Museumstoomtram. U dient de kaart zelf te scannen bij ons loket zodat contact met onze medewerkers beperkt blijft. 

Hygiënemaatregelen
De Museumstoomtram zorgt ervoor dat op centrale plaatsen desinfectie en handwas faciliteiten beschikbaar zijn. Contactpunten zoals deurklinken worden extra vaak schoongemaakt. 

Toilet
De toiletten worden vaker en met extra hygiëne maatregelen schoongemaakt. Toiletten zijn geopend op het station van Hoorn, Wognum en Medemblik en aan boord van onze boot.

Horeca
Buiten op het museumterrein in Hoorn zal een horecapunt geopend zijn. Het is mogelijk om bij uw e-ticket alvast horeca aan te schaffen. Betaal zoveel mogelijk met pin of contactloos.

De toiletten zijn alleen voor hoge nood beschikbaar, dit kan in overleg met een medewerker van de stoomtram.

U kunt de vooraf bestelde horeca afhalen in de restauratie op het museumterrein in Hoorn. Alles wordt uitgegeven in passende disposables.

Het lunchpakketje voor volwassenen bestaat uit: pistolet gezond met kaas, krentenbol, muffin, appel en een capri sun. Het lunchpakketje voor kinderen bestaat uit en wit bolletje met hagelslag, krentenbol, muffin, appel en een pakje drinken. 

Dat kan, echter hebben we hier zeer beperkte plekken voor beschikbaar. Het is mogelijk om alvast een fiets ticket online aan te schaffen.