Veilig op reis met de Museumstoomtram

De veiligheid van de bezoekers en de medewerkers staat voorop, de Museumstoomtram heeft maatregelen getroffen om deze veiligheid te kunnen waarborgen;

Basisregels RIVM

– Was uw handen voordat u naar buiten gaat, als u weer thuis komt, als u uw neus heeft gesnoten, natuurlijk voor het eten en nadat u naar de wc bent geweest
– Hoest en nies aan de binnenkant van uw elleboog
– Schud geen handen
– Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen
– Blijf thuis wanneer u klachten heeft zoals; neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 graden) of als iemand in jouw huishouden koorts heeft en/of benauwdheidsklachten heeft totdat iedereen 24 uur lang klachtenvrij is.

Mondkapje

Op de stations, op uw zitplaats in de tram en aan boord van de boot kunnen wij de afstandsregels garanderen en hoeft u geen mondkapje te dragen. Wij vragen u dit wel te doen als u aan boord stapt van de tram of zich door de tram heen beweegt, bijvoorbeeld om naar het bufferrijtuig te gaan.

Tickets
Vanwege de beperkte capaciteit van de stoomtram is reserveren noodzakelijk. Tickets kunnen alleen online op onze website worden aangeschaft. Op vertoon van het e-ticket wordt toegang tot het museum verleend. Twee dagen voor aanvang krijgt u van ons een mail met praktische informatie toegestuurd.

Museumkaart en/of BGL VIP-kaart
De Museumkaart en BGL VIP-kaart blijven geldig voor een bezoek aan de Museumstoomtram. U dient de kaart zelf te scannen bij ons loket zodat contact met onze medewerkers beperkt blijft.

1,5 meter tussen huishoudens
Om te zorgen dat de 1,5 meter gewaarborgd wordt zijn er op verschillende plekken in het museum markeringen aangebracht op de grond. Bij alle ruimten wordt aangegeven hoeveel personen (inclusief medewerkers) zich in de ruimten mogen begeven. Het is alleen toegestaan om met meer dan 1 persoon ons Museum te bezoeken indien er sprake is van huisgenoten. 

Hygiënemaatregelen
De Museumstoomtram zorgt ervoor dat op centrale plaatsen desinfectie en handwas faciliteiten beschikbaar zijn. Contactpunten zoals deurklinken worden extra vaak schoongemaakt. 

Toilet
De toiletten worden vaker en met extra hygiëne maatregelen schoongemaakt. Het aantal bezoekers per toiletruimte wordt beperkt en de 1,5 meter wordt geborgd, hierdoor zijn sommige toiletten gesloten. Toiletten zijn geopend op het station van Hoorn.

Horeca
Buiten op het museumterrein in Hoorn zal een horecapunt geopend zijn. Het is mogelijk om bij uw e-ticket alvast horeca aan te schaffen. Betaal zoveel mogelijk met pin of contactloos.

De toiletten zijn alleen voor hoge nood beschikbaar, dit kan in overleg met een medewerker van de stoomtram.

U kunt de vooraf bestelde horeca afhalen in de restauratie op het museumterrein in Hoorn. Alles wordt uitgegeven in passende disposables.

Het lunchpakketje voor volwassenen bestaat uit: pistolet gezond met kaas, krentenbol, muffin, appel en een capri sun. Het lunchpakketje voor kinderen bestaat uit en wit bolletje met hagelslag, krentenbol, muffin, appel en een pakje drinken. 

Dat kan, echter hebben we hier zeer beperkte plekken voor beschikbaar. Het is mogelijk om alvast een fiets ticket online aan te schaffen.