Veilig op reis met de Museumstoomtram

De veiligheid van de bezoekers en de medewerkers staat voorop, de Museumstoomtram heeft maatregelen getroffen om deze veiligheid te kunnen waarborgen;

Basisregels RIVM

– Was uw handen voordat u naar buiten gaat, als u weer thuis komt, als u uw neus heeft gesnoten, natuurlijk voor het eten en nadat u naar de wc bent geweest
– Hoest en nies aan de binnenkant van uw elleboog
– Schud geen handen
– Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen
– Blijf thuis wanneer u klachten heeft zoals; neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 graden) of als iemand in jouw huishouden koorts heeft en/of benauwdheidsklachten heeft totdat iedereen 24 uur lang klachtenvrij is.

Gezondheidsverklaring
Wij vragen je voor bezoek een gezondsheidsverklaring in te vullen en deze ingevuld mee te nemen. Beschik je niet over een printer is dit formulier ook beschikbaar bij de kassa’s. 

Download de gezondheidsverklaring hier 

Mondkapje
In de publieke binnenruimtes is het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht.

Tickets
Vanwege de beperkte capaciteit van de stoomtram is reserveren noodzakelijk. Tickets kunnen alleen online op onze website worden aangeschaft. Op vertoon van het e-ticket wordt toegang tot het museum verleend. Twee dagen voor aanvang krijgt u van ons een mail met praktische informatie toegestuurd.

Museumkaart en/of BGL VIP-kaart
De Museumkaart en BGL VIP-kaart blijven geldig voor een bezoek aan de Museumstoomtram. U dient de kaart zelf te scannen bij ons loket zodat contact met onze medewerkers beperkt blijft.

1,5 meter tussen huishoudens
Om te zorgen dat de 1,5 meter gewaarborgd wordt zijn er op verschillende plekken in het museum markeringen aangebracht op de grond. Bij alle ruimten wordt aangegeven hoeveel personen (inclusief medewerkers) zich in de ruimten mogen begeven. Het is alleen toegestaan om met meer dan 1 persoon ons Museum te bezoeken indien er sprake is van huisgenoten. 

Hygiënemaatregelen
De Museumstoomtram zorgt ervoor dat op centrale plaatsen desinfectie en handwas faciliteiten beschikbaar zijn. Contactpunten zoals deurklinken worden extra vaak schoongemaakt. 

Toilet
De toiletten worden vaker en met extra hygiëne maatregelen schoongemaakt. Het aantal bezoekers per toiletruimte wordt beperkt en de 1,5 meter wordt geborgd, hierdoor zijn sommige toiletten gesloten. Toiletten zijn geopend op het station van Hoorn.

Horeca
Buiten op het museumterrein in Hoorn zal een horecapunt geopend zijn. Het is mogelijk om bij uw e-ticket alvast portie poffertjes aan te schaffen. Betaal zoveel mogelijk met pin of contactloos.

De toiletten zijn alleen voor hoge nood beschikbaar, dit kan in overleg met een medewerker van de stoomtram.

U kunt de vooraf bestelde horeca afhalen in de restauratie op het museumterrein in Hoorn. Alles wordt uitgegeven in passende disposables.