Reistips september

Laat je inspireren en ga lekker op reis!

September is een mooie maand om de Historische Driehoek Enkhuizen - Medemblik - Hoorn te ontdekken. Zowel per stoomtram als per boot kun je een spannende, leerzame of culinaire tocht maken. In september kun je van dinsdag tot en met zondag mooie dagtochten maken. Hieronder geven wij je enkele suggesties hoe jij de Historische Driehoek kunt ontdekken en beleven.

De Spannende Tijdreis naar het Zuiderzeemuseum
De Spannendste Tijdreis kan worden uitgebreid met een bezoek aan nog een leuke attractie in Hoorn, Medemblik of Enkhuizen. Bijvoorbeeld aan het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. De boot die om 13.20 uur vertrekt uit Medemblik naar Enkhuizen, legt om 14.35 uur aan bij het Zuiderzeemuseum.

Het Zuiderzeemuseum organiseert dit seizoen speciale ambachtsweekenden. Het stoomweekend op zaterdag 16 en zondag 17 september,  wordt bijzonder: onze NS 6513, de oudste nog rijdende stoomlocomotief van Nederland, komt naar het Zuiderzeemuseum. Meer informatie

Stoomsafari voor de jonge bezoekers!
Tijdens de Stoomsafari komen de jongste bezoekers alles te weten over het reizen en werken met de stoomtram. Tijdens de Stoomsafari kun je bijvoorbeeld de kolen stoken in het kolenvuur in de locomotief. Je eigen koffer met de opdrachten die je op jouw reisdag kunt maken, kun je gratis ophalen bij de speciale kiosk op tramstation Hoorn, op station Medemblik of aan boord van veerboot Friesland. Bezoekers krijgen bovendien de gratis Stoomtram Courant als gratis reisgids. 

Voordelig reizen vanuit Enkhuizen
Tip: begin de reis door de Historische Driehoek met de boot om 10.40 uur vanuit Enkhuizen: dezelfde belevenis, minder druk en bovendien reis je met korting! 

Stoomtrams in de 19e eeuw
De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik vertelt over de geschiedenis van de stoomtram in Nederland. Nieuw is de presentatie De Stoomtram in de 19e Eeuw. De oudste stoomtrams in ons land zijn tentoongesteld op Museumterrein Hoorn. Zet het vast in je agenda: in de herfstvakantie van 21-29 oktober 2017, heb je opnieuw de kans om naar Medemblik te reizen met locomotief NS 6513, de oudste nog rijdende locomotief van Nederland.

Uitgebreid lunchen
Zondag 17 september, 1 oktober & 15 oktober
Een spannende tijdreis maken én genieten van een uitgebreide lunch onderweg? Laat u culinair verrassen tijdens de Luxe Lunch Express in een van onze stoomtrams.

Verzekerd zijn van een plaats en zonder wachten aan je dagtocht beginnen?
Koop hier je e-ticket!