Educatief programma voor groepen 5-8

 

Het educatieve programma ‘De stoomtram in de 19e eeuw’ bij de Museumstoomtram Hoorn - Medemblik is speciaal ontwikkeld voor basisschoolleerlingen in groep 5 t/m 8.

In 2018 presenteert de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik een nieuw educatief programma waarin stoomlocomotief 30 uit 1908 centraal staat. Onder andere met deze locomotief begin een halve eeuw geleden de geschiedenis van ons rijdende museum. Informatie over dit programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

 

De Stoomtram in de 19e eeuw
Het programma over de stoomtram in de 19e eeuw staat geheel in het teken van geschiedenis, maatschappelijke ontwikkelingen en techniek. Het past niet alleen binnen de kerndoelen van het basisonderwijs, het is ook een leuke belevenis voor basischoolleerlingen! Binnen een museumbezoek van anderhalf uur maken de leerlingen kennis met de oudste tramlocomotief van Nederland (de Merryweather), terwijl de oudste nog rijdende stoomlocomotief van Nederland wordt gedemonstreerd (NS 6513). In de werkplaats kan worden bekeken hoe met het oudste nog bestaande tramrijtuig van Nederland (1890) werd gereisd. Ontdek samen het verhaal over de rol van de stoomtram in de Nederlandse samenleving in de expositie ‘De Tijdlijn’.

 

Kom met de hele klas!
Basisscholen met hun leerlingen zijn van harte welkom om vanaf juli 2017 deel te nemen aan het educatieve programma. Aanmelding voor een ochtend of middag naar keuze (afhankelijk van beschikbaarheid) is mogelijk via info@stoomtram.nl of bel 0229 – 255 255.

 

Spelenderwijs leren
Leerkrachten kunnen nu alvast aan de slag met de leerlingen door het doen van educatieve opdrachten!

Download de educatieve opdrachten voor de klas.