Enthousiaste Vrijwilligers welkom bij Museumstoomtram!

Ook in 2017 rijden de historische stoomtrams tussen Hoorn en Medemblik. Het laten rijden van de stoomtrams in het levende museum is vooral een kwestie van veel en enthousiast mensenwerk. Wij zoeken collega’s om daarbij te helpen!

Vrijwilligers
Bij de Museumstoomtram zijn zo’n 300 vrijwilligers actief in allerlei functies. Mannen en vrouwen, in leeftijd variërend van 18 tot 80 jaar. De Museumstoomtram is met name op zoek naar vrijwillige medewerkers voor de volgende functies:

  • Rondleiders langs de collectie stoomtrams in Hoorn;
  • Mensen die onderhoud willen plegen aan het vele groen langs het spoor en op de stations;
  • Medewerkers voor de afdeling horeca. Deze afdeling zorgt ervoor dat het onze gasten tijdens de tramrit aan niets ontbreekt, maar zijn ook gastvrouw- of heer op de stations; 
  • Educatiemedewerkers en medewerkers die een rol willen spelen tijdens de kinderactiviteiten in het museum: verkleedjuffen, stationsarbeiders, haltechefs, postconducteurs en mensen die als historische reizigers verkleed willen meereizen;
  • Stokers op de stoomlocomotieven.

Ervaring of speciale kennis is in principe niet nodig. Na een kennismaking en introductie zal iedere nieuwe vrijwilliger in zijn/haar functie worden opgeleid.  

De Museumstoomtram zoekt mensen, die het fijn vinden om samen met de enthousiaste mannen en vrouwen  van de stoomtram – en daarvoor hoeft u echt geen spoorwegliefhebber te zijn - te werken aan een bijzonder museum of die het leuk vinden onze bezoekers een mooie dag uit te bezorgen. Nadrukkelijk vragen wij ook jonge mensen om onze organisatie te versterken.

Op zaterdag 1 april 2017 (nee, geen grap) organiseert de Museumstoomtram bij het stationsgebouw in Hoorn (van Dedemstraat 8, Transferium/NS station Hoorn) een vrijblijvende kennismakingsbijeenkomst voor  nieuwe Vrijwilligers. Hebt u belangstelling, meldt u zich dan aan per email: info@stoomtram.nl of per telefoon 0229-255255. De bijeenkomst begint om 11.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Mocht u deze datum zijn verhinderd, dan kunnen wij een andere afspraak met u maken.