Bijdrage van € 216.017,- uit opbrengst BankGiro Loterij 2016

 

Op 16 februari vond het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij plaats in de Beurs van Berlage te Amsterdam. Tijdens het gala werd bekend gemaakt, dat de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik een bijdrage ontvangt van € 216.017,- uit de opbrengst van 2016. Het betreft een jaarlijkse bijdrage die wij ontvangen als partner van BankGiro Loterij en uit een deel dat deelnemers van de loterij speciaal voor ons museum hebben geoormerkt.

Replica Personenrijtuig

De jaarlijkse bijdrage zal in 2017 worden besteed aan de bouw van een replica van een personenrijtuig, zoals dat aan het einde van de negentiende eeuw werd gebruikt in het reizigersvervoer tussen Hoorn en Medemblik. Het project past geheel in het themajaar dat de Museumstoomtram in 2017 over de Stoomtrams in deze periode organiseert. Voor het rijdende museum is dit bovendien een belangrijk project voor de toekomst. Meer rijtuigen zijn nodig om het toenemende aantal bezoekers dat met de stoomtrams meereist, te vervoeren. Het replicarijtuig zal overigens als buffetrijtuig worden ingericht. 

Over de BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De BankGiro Loterij kan jaarlijks, dankzij haar deelnemers, vele tientallen miljoenen uitkeren aan musea en andere culturele instellingen in Nederland. Op 16 februari werd in totaal maar liefst € 66.932.026,- geschonken aan een veelheid van culturele organisaties in ons land. Hiermee kunnen zij bijvoorbeeld kunstwerken aankopen, die een bijzondere aanvulling zijn op hun collectie, of restauraties verrichten. De Museumstoomtram is sinds 2007 partner van de BankGiro Loterij.

Speel mee en steun!
Deelnemen aan de BankGiro Loterij betekent dus niet alleen kans op mooie prijzen maar ook steun aan cultuur. De helft van de opbrengst gaat namelijk naar meer dan 60 organisaties die zich inzetten voor het behoud van cultureel en historisch erfgoed. Steun het culturele erfgoed in Nederland en speel mee! Kijk voor meer informatie over de BankGiro Loterij en de organisaties die worden ondersteund op www.bankgiroloterij.nl