Belangrijke reisinformatie

Tulpengarantie en Opening van het Bello Atelier

De locomotief fluit, de stoker gooit kolen op het vuur en de Spannendste Tijdreis met Stoomtram en Boot kan weer worden gemaakt. Ook dit voorjaar zijn er volop extra activiteiten te beleven onderweg. Stap in en Ga mee!

Tulpengarantie
Op dit moment rijden de stoomtrams langs bloeiende bollenvelden. Op de stations Hoorn, Wognum en medemblik staan vele tulpen in bloei waaronder de speciale Bello Tulp en langs het spoor staan spectaculaire velden in bloei. Op deze plek publiceren we waar de tulpen gegarandeerd te zien zijn.

Situatie 23 april 2018: op alle hieronder genoemde locaties staan de tulpen in bloei

  • Zwaagdijk-Wognum: 20 minuten na vertrek Hoorn / 1 uur na vertrek Medemblik
  • Wognum-Benningbroek: 45 minuten na vertrek Hoorn / 40 minuten na vertrek Medemblik
  • Bocht bij station Abbekerk: halverwege het traject
  • Abbekerk-Midwoud: 55 minuten na vertrek Hoorn / 25 minuten na vertrek Medemblik
  • Tussen Abbekerk en Twisk (verdeeld over een lengte van zes kilometer - drie kwartier vanaf Hoorn, een kwartier vanuit Medemblik): diverse velden wat verder van het spoor gelegen: bloei deels begonnen;
  • ....en uiteraard op de stations van Hoorn, Wognum en Medemblik.

Nieuw: het Bello Atelier in de meivakantie
De Museumstoomtram viert in 2018 zijn vijftigste verjaardag. De vele activiteiten dit jubileumjaar starten in de meivakantie. Vanaf 28 april is het Bello Atelier geopend, onze nieuwe route voor bezoekers langs de collectie locomotieven en de rijtuigen van de Tram voor Bello, die hier vanaf de komende zomer worden gerestaureerd. In de meivakantie van 28 april tot en met 6 mei zijn iedere dag twee stoomtrams onderweg. Voor de jongste bezoekers organiseren we dan de uitgebreide speurtocht Stoomsafari: dat betekent dagelijks een kijkje nemen op de locomotief of onderweg de post sorteren in het postrijtuig!